|
| | Autor | Wiadomość |
|---|
Karaiby Znajda

Liczba postów: 132 Join date: 30/07/2011
 | Temat: PODANIE O MAGIĘ Wto Gru 20, 2011 9:50 pm | |
| WSZEM I OBEC OGŁASZAM, I OSOBA O NAZWIE LUKA REINA ZNANA TEŻ JAKO KARAIBY MA PRAWO UŻYWAĆ MAGII W SPOSÓB UZASADNIONY. Uzasadnienie: Przed kolonizacją na Karaibach szamani byli powszechną grupą społeczną. W czasach "po Kolumbie" również istnieli szamani. Jako, że Karaiby jest uogólnieniem wszystkich wysp uważam, że wszelka magia szamańska jest jej absolutnie potrzebna aby zachować klimat Karaibów. |
|  | | Korea Południowa Admin

Liczba postów: 233 Join date: 18/07/2011
 | Temat: Re: PODANIE O MAGIĘ Pią Gru 23, 2011 8:55 pm | |
| Nie zgadzam się.
Szamani oraz "magia" jako taka występowała w czasach pogańskich prawie wszędzie, co nie znaczy, że robimy z świata małą akademię czarów. Uwzględnianie każdego plemiona nie wchodzi po prostu w grę - tylko większe nurty magiczne jak np. voodoo, szamaństwo na terytoriach rosyjskich, mitologie nordyckie są brane pod uwagę. Proszę też zauważyć, że członkostwo w specjalnej grupie poparte jest paskami od Himapapy, notatkami czy ogólnym postrzeganiem fandomu, które urosło do rangi kanonu.
Posiadasz już multikonto, które umie czarować, co jest kolejnym powodem.
Co więcej, grupa z tzw. "Żółtymi papierami" nie powinna być zbyt liczna; możliwość posiadania zdolności magicznych ma być wyjątkowa.
DENIED. _________________
Byłby zdolny skoczyć z wysokiego budynku w radosnym stanie umysłu człowieka, który zamierza rozwiązać problem gruntu wtedy, kiedy się pojawi.

I rzeczywiście go rozwiązać.
|
|  | | Karaiby Znajda

| Temat: Re: PODANIE O MAGIĘ Sob Gru 24, 2011 8:31 am | |
| "Posiadasz już multikonto, które umie czarować, co jest kolejnym powodem." <- ja o czymś nie wiem? |:
Poza tym wątpię, że naprawdę jest bardzo dużo tych "licznych". Nie wspominając już o tym, że to trochę bezsensu robić tą grupę "potrafiących" skoro akurat magii używało e.... no Karaiby. I to chyba wszystko. Nie widziałam aby ktoś jeszcze się w o bawił. |

| Temat: Re: PODANIE O MAGIĘ Sob Gru 24, 2011 10:00 am | |
| Najwyraźniej. Sama nie wiesz, jakie masz multikonta? Przypomnę, że możliwość używania większych lub mniejszych zdolności magicznych mają: Anglia, Rumunia, Chiny, Grenlandia, Norwegia i Rosja. To już, zważywszy na to, że nie jest to forum o magii, a o zwyczajnych, codziennych sprawach. Ile razy widziałaś w wiadomościach/na żywo kogoś, kto potrafi czarować?
Fakt, że czarów nie używa się na codzień sprzyja na ich korzyść z powodów, które powyżej wymieniłam. To nie jest forum o magii. Moce nadnaturalne są opcją raz-na-jakiś-czas, przyprawą, smaczkiem.

|
|  | | Serbia Najstraszniejszy User Największy Chuj

Liczba postów: 93 Join date: 18/07/2011 Age: 18
 | Temat: Re: PODANIE O MAGIĘ Sob Gru 24, 2011 4:52 pm | |
| | Cytat: | | Ile razy widziałaś w wiadomościach/na żywo kogoś, kto potrafi czarować? |
Cały jeden raz jak Rumun bawił się różdżką I: |

| Temat: Re: PODANIE O MAGIĘ Nie Gru 25, 2011 6:25 pm | |
| ... cicho bądź, babo XD _________________
Byłby zdolny skoczyć z wysokiego budynku w radosnym stanie umysłu człowieka, który zamierza rozwiązać problem gruntu wtedy, kiedy się pojawi.

|
|  | | Karaiby Znajda

| Temat: Re: PODANIE O MAGIĘ Pon Gru 26, 2011 6:56 pm | |
| *po przeczytaniu I tomiku Hetalii, który dostała na gwiazdkę*
To, że Iwan raz rzucił klątwę czy coś tam na Japonię nic nie znaczy. I: A to, iż wykracza on poza różne normalne rzeczy to po prostu jego "cecha" charakteru |: Skoro my już przy tym jesteśmy to zauważyłam, że chyba tylko mi zarzuca się godmoding. Ja wiem, że czasem walczę sobie z Axelem i wgl. ale naprawdę to taka nasza rozrywka i naprawdę...
Dobra, nie mam weny, nie chce mi się xD Róbta co chceta xD |
|  | | Serbia Najstraszniejszy User Największy Chuj

Liczba postów: 93 Join date: 18/07/2011 Age: 18
 | Temat: Re: PODANIE O MAGIĘ Pon Gru 26, 2011 9:12 pm | |
| | Cytat: | | "cecha" charakteru |: |
Nie cecha charakteru, a kawałek postaci. To samo zresztą tyczy się magi u Anglii. To wynika z Himowego widzi mi się. Trzeba się dostosować
Rosja to jadna wielka bania, której mało co może zaszkodzić a jak zaszkodzi to sobie z tego dużo nie robi (co nie znaczy, że nie można go "zabić"). Wiedziałaś jaką postać bierzesz i na co się szykujesz o: |
|  | | |
Similar topics |  |
|
| | Permissions in this forum: | Nie możesz odpowiadać w tematach
| |
| | Forum w całości jest własnością administracji. Kopiowanie dozwolone jedynie za zgodą właścicieli.
    | |